
یادگیری زبان مادری برای کودکان، فراتر از صرفاً برقراری ارتباط با اطرافیان است و تأثیرات عمیقی بر جنبههای مختلف رشد آنها دارد. به لحاظ فرهنگی زبان مادری، حامل ارزشها، سنتها و تاریخ یک ملت است. یادگیری آن، کودکان را با ریشههای فرهنگی خود آشنا میکند و احساس تعلق و هویت را در آنها تقویت میکند. مطالعات نشان دادهاند کودکانی که زبان مادری خود را به خوبی یاد میگیرند، در یادگیری زبانهای دیگر نیز موفقتر هستند. زبان مادری، پایه و اساس تفکر و استدلال را در کودکان شکل میدهد و به آنها کمک میکند تا مفاهیم پیچیده را بهتر درک کنند. یادگیری زبان مادری، مهارتهای تفکر انتقادی و خلاقیت را در کودکان تقویت میکند. به لحاظ اجتماعی و عاطفی زبان مادری، ابزار اصلی برقراری ارتباط با خانواده و جامعه است. یادگیری آن، کودکان را قادر میسازد تا احساسات و نیازهای خود را به درستی بیان کنند و با دیگران ارتباط مؤثر برقرار کنند. اعتماد به نفس کودکان را افزایش میدهد و به آنها کمک میکند تا احساس ارزشمندی کنند. دانش آموزان که مهارت زبان خوبی دارند در مکتب نیز عملکرد بهتری را از خود نشان می دهند. در کل می توان گفت که زبان مادری اساس یادگیری سایر دروس را نیز به خوبی فراهم می کند.
زبان دری به عنوان یکی از مضامین اصلی در نصاب تعلیمی در مکاتب افغانستان می باشد. آموزش زبان دری مانند هر مضمون دیگر نیازمند فعالیت های آموزشی موثر و کارا می باشد تا دانش آموزان را در یادگیری بهتر آن تشویق و ترغیب کند. بدین منظور دفتر افرن که سالها تجربه آموزش و پرورش در بخش های مختلف را دارد، تصمیم گرفت تا برعلاوه کتاب های دری نصاب تعلیمی وزارت معارف، کتاب های راهنمای دری برای صنف اول، صنف دوم و صنف سوم را نیز به منظور همکاری با استادان عزیز در راستای تسهیل بهتر آموزش زبان دری، تهیه نموده و به دسترس قرار دهد. در این راهنماها بیشتر روی روش تدریس شاگرد محور توجه گردیده تا دانش آموزان بتوانند با اجرای فعالیت ها، خود مفاهیم را فرا گیرند.
همچنان سعی بر این بوده که مطابق با موضوع آموزشی با استفاده از مواد درسی مختلف، ترغیب شاگردان به بازی های آموزشی با استفاده از مواد لازم درسی، درس را برای آنها دلچسب بسازیم، تا از یک طرف شاگردان با علاقه مندی به درس سهیم شده و از جانب دیگر آموزش خوبتر صورت گرفته و معلم آسانتر به هدف برسد.
این کتاب های راهنما به زبان ساده نوشته شده و هرموضوع آن مطابق کتاب دری صنف اول، صنف دوم و صنف سوم نصاب تعلیمی معارف افغانستان تدوین گردیده که امید واریم برای شما مفید واقع گردند.
قابل ذکر است اینکه، این کتاب های راهنما تا سال 2021 میلادی در تعدادی زیادی از مکاتب افغانستان در ولایات: کابل، پروان، ننگرهار و بامیان توزیع گردیده است.
در ادامه شما می توانید مواد آموزشی ذیل را دریافت و دانلود نمایید:
هرگاه در مورد موضوعات مرتبط به این درس و سایر درسها سوالی داشته باشید، در اینجا روی آدرس گروه تبادل افکار و نظریات کلیک نمایید!