نور: نور آفتاب در عملیه ترکیب ضیایی ضروری است شدت نور بالای این عملیه تأثیر دارد، نور متوسط این عملیه را سرعت میدهد، در نور کم این عملیه به کندی صورت میگیرد، موجودیت نور زیاد به کلوروفیل ضرر میرساند اما در صورت عدم موجودیت نور کلوروفیل فعالیت کرده نمیتواند. عملیه ترکیب ضیایی در موجودیت امواج سرخ خالص خوب صورت میگیرد.
آب: آب منبع اصلی آکسیجن است، آب در جریان تعامل نوری آکسیجن و هایدروجن را تولید میکند، کمبود آب در نتیجه خشکسالی ها، باعث به تاخیر انداختن، پروسه فوتوسنتیز نباتات میشود انساج که روی برگ های نباتات است اگر احساس کنند که دچار کم آبی شده، سریع وارد عمل عملیات دفاعی میشود در این صورت که منافذ روی برگ ها بسته شده تا نبات آب زیادی را از دست ندهد.
حرارت: از جمله فاکتورهای اند که در عمل فوتوسنتیز تاثیر دارد، دما بین ۱۵تا ۳۰ درجه سانتی گرید مناسبترین درجه حرارت برای انجام عمل ترکیب ضیایی است درجه حرارت بالاتر از ۳۰ درجه سانتیگراد این عملیه را کند می سازد و در حرارت ۴۵ درجه سانتی گرید این عملیه به کلی متوقف میشود.
کاربن دای اکساید: کاربن دای اکساید در عملیه فوتوسنتیز نباتات برای ساختن کاربوهایدریت ضروری است اما آلودگی کیمیاوی و صنعتی برای نباتات خیلی مضر است، سطح برگ را می پوشاند و باعث مسدود شدن منافذ تنفسی و راه جذب عوامل دیگر عملیه فوتوستنیز (آب، نور و کاربن دای اکساید) شده و نبات دچار مرگ تدریجی میشود.
مرگ هر درخت و نباتات زنگ خطری جدی برای سلامتی انسانها است.
ساختمان برگ ها به ارتباط عملیه ترکیب ضیایی
قسمت های مختلف نباتات وظایف مختلف را انجام می دهند.
برگ (Leaf): برگ ها با داشتن کلوروفیل رنگ سبز دارد، عملیه ترکیب ضیایی و تبخیر آب در برگ صورت میگیرد.
ساختمان داخلی برگ شامل سه قسمت عمده می باشد.
اپی درمس: در سطح بالایی و پایانی برگ دیده می شود، ساختمان بالای برگ ها بنام اپیدرمس بالایی و ساختمان تحتانی برگ را اپی درمس پایانی گویند.
میزوفیل: در بین اپی درمس بالایی و تحتانی قرار دارد. حجرات میزوفیل بالایی دراز و زاویه مانند بوده که به نام palisade میزوفیل گویند میزوفیل پایانی شکل اسفنجی را دارد. که بنام میزوفیل اسفنجی یاد میشود پلاستید و قسمت اسفنجی هر دو انساج پارنشیما است. وظیفه میزوفیل علاوه بر عملیه ترکیب ضیایی، در تبادل گازات و تبخیر آب کمک میکند.
انساج انتقالی: یا وازکولربندل (Vascular Bundle) : در نزدیک اپیدرمس بالایی زایلم Xylem و نزدیک اپدرمس پایانی فلویم Phloem انساج انتقالی اند زایلم آب و منرال ها را از ریشه به برگ و فلویم شیره پخته را از برگ به قسمت های مختلف نبات میرساند.
استوماتا (Stomata): سوراخ های کوچکی در برگ است که با باز و بسته شدن آن، کاربن دای اکساید جذب و آکسیجن را خارج میکند، این عمل در حقیقت پروسه فوتوسنتیز را تکمیل میکند.